Σελίδες

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σύσκεψη για την ασφαλή μεταφορά μαθητών και τη λειτουργία του 4ου Γυμνασίου στα Λαγυνα.

Το πρωί της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαγκαδά με αντικείμενο το σοβαρό ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, αλλά και όλες τις παραμέτρους για την σωστή λειτουργία του 4ου Γυμνασίου, που λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος στα Λαγυνά.


Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι Αντιπεριφερειάρχες Θεοφάνης Παπάς και Στάθης Αβραμίδης, ο Διευθυντής Τροχαίας Λητής Γιώργος Χανής, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Παύλος Ματζιάρης, εκ μέρους των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) ο μηχανικός Δημήτρης Συρικούλης, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Λαγυνών Σωτήρης Αθηναίος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λαγκαδά, ο Πρόεδρος Αστέριος Μουζίκας και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Λαγυνών και εκπρόσωποι των γονέων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση για το ίδιο θέμα με τους γονείς των μαθητών του  4ου Γυμνασίου. Στην σύσκεψη η Διοίκηση του Δήμου ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει έως σήμερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών από τον χώρο του σχολείου. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης, η διεύθυνση της Τροχαίας Λητής ειδοποιήθηκε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Γυμνασίου, για την επίβλεψη της κυκλοφορίας και την διατήρηση της τάξης, ενώ για τον ίδιο λόγο έχει διατεθεί καθημερινά δημοτικό όχημα εξοπλισμένο με ειδικό φάρο.
Η Διοίκηση ενημέρωσε για όλα τα έγγραφα που της έχουν αποστείλει οι αρμόδιες υπηρεσίες και δεσμεύτηκε να ενημερώσει ξανά τους γονείς τις επόμενες ημέρες, για την πορεία επίλυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παπάς, ενημέρωσε πως αν και κατατέθηκε σχετική τροπολογία στην Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα να δοθεί οριστική λύση, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η ταλαιπωρία των μαθητών και την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.