Σελίδες

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ , " ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΛΟΙΠΟΝ "...

 
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



   Καλή αρχή λοιπόν…

Θεωρούμε χρέος μας ως ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ να συγχαρούμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας καθώς και τον κ.Δήμαρχο, για την ανάληψη των καθηκόντων. Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλό αγώνα. Το αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οι συγκυρίες είναι δύσκολες και απαιτείται αγώνας και πολύ προσπάθεια από όλους για να γίνουν πράγματα που κάποτε θεωρούνταν αυτονόητα. Όσο κι αν οι ρόλοι σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο είναι διακριτοί σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγωνίες μας και η αγάπη μας για τόπο ομαδοποιείται ή στεγανοποιείται σε συγκεκριμένα παραταξιακά πλαίσια.

Η κίνηση  ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ενεπλάκη σ’αυτήν την εκλογική αναμέτρηση  με αποκλειστικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο και την αγωνία για το μέλλον του.
Εκφράζοντας τους ανθρώπους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, δηλώνουμε ότι και από τη θέση της αντιπολίτευσης θα αγωνιστούμε ώστε να επηρεάσουμε όσο μπορούμε θετικά τα πράγματα στον Δήμο μας, με προτάσεις, σχέδια, οραματισμούς, κριτική, συζήτηση και προπάντων πνεύμα ενότητας και πολιτικού πολιτισμού. Ζητούμε επομένως και από τους άλλους να κινηθούν στο ίδιο πνεύμα ενότητας και συνεργασίας για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον, που δεν έχει να κάνει με προσωπικά οφέλη ή ατομικές λογικές και να προσπαθήσουμε να διαψεύσουμε την ρήση που λέει πως: « η εξουσία διαφθείρει, αλλά η απόλυτη εξουσία, διαφθείρει απόλυτα».

Είναι χρήσιμο βέβαια να οριστεί το περιβάλλον και το κλίμα της νέας πενταετίας, γνωρίζοντας πρώτα οι σύμβουλοι αλλά και οι Δημότες, την κατάσταση του Δήμου, πριν ξεκινήσει η πορεία για τη νέα πενταετία.

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ δεσμεύτηκε προεκλογικά και δεν ξεχνά την δέσμευσή του την οποία καταθέτει και ως πρόταση, για έναν ουσιαστικό διαχειριστικό έλεγχο του Δήμου και των οργανισμών του. Το χρωστάμε στον κόσμο, στον εαυτό μας, στην ιστορία μας.        Η οικονομική κατάσταση του Δήμου και η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και των δομών του, θεωρείται αυτονόητη και απαραίτητη σε μια εποχή που τα πάντα κινούνται σε ρυθμούς απίστευτης ταχύτητας. Η σπατάλη των χρημάτων των Δημοτών για ανούσιες εκδηλώσεις, αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας, η διευθέτηση των υποχρεώσεων του Δήμου προς τους απλήρωτους εδώ και μήνες υπαλλήλους του, καθώς και το κλείσιμο της ψαλίδας των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου προς τρίτους, θεωρείται αυτονόητα μια πρώτη μορφή νοικοκυρέματος του Δήμου μας.

Μόνο από τις περικοπές αυτών των εκδηλώσεων και οι περικοπές στους διορισμούς «ειδικών συμβούλων» με ανύπαρκτο αντικείμενο δουλειάς, καθώς και οι απευθείας αναθέσεις, αναζωογονούν τον Δήμο μας οικονομικά με περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Οι μισθοί των διευθυντικών υπαλλήλων του Δήμου θα πρέπει αυτοδίκαια να προσαρμοστούν στα γενικά οικονομικά δεδομένα και στις περικοπές του Δημοσίου.
Και βέβαια η ανάγκη να ενταχθεί ο Δήμος σε μια τροχιά ανάπτυξης και αλλαγής των οικονομικών του δεδομένων, με πρωτοβουλίες καινοτομίας που θα τονώσουν τους πολίτες και την τοπική αγορά, με αξιοποίηση των φυσικών, πολιτιστικών και αρχαιολογικών του θησαυρών, είναι αυτό που περιμένουμε από την νέα Δημοτική αρχή.

Τα τεράστια περιβαλλοντικά ανοιχτά θέματα του δήμου μας που είναι επείγον να λυθούν ,η ανεργία που καλπάζει μας κάνουν  ακόμη πιο ανήσυχους.
Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο να γίνουν πράγματα που τα οφείλει ο Δήμος στον τόπο και στους πολίτες. Από την πλευρά μας θα αγωνιστούμε, ακόμα και από τη θέση της αντιπολίτευσης, ώστε να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, σε ό,τι κάνει τον Δήμο μας πιο δυνατό και πιο πρωτοπόρο.


                                                               ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.