Σελίδες

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Γ. Μπουτάρης: Τα Δημήτρια δεν τα ήξεραν ούτε στον Λαγκαδά



Για το Φεστιβάλ των Δημητρίων και την προσπάθεια αναβάθμισης του θεσμού μίλησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. 

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι η διάρκεια των εκδηλώσεων μειώθηκε στον ένα μήνα, ενώ μειωμένος είναι και ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης.
«Σιγά σιγά καταλάβαμε γιατί τα Δημήτρια δεν τα ξέρανε ούτε στον Λαγκαδά. Πρέπει να διεθνοποιήσουμε τις εκδηλώσεις πολιτισμού, να τις ανοίξουμε προς τα έξω για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη ακόμη πιο γνωστή» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μήνας χορού Καλαμάτας, ο οποίος ανέδειξε την Καλαμάτα σε διεθνές επίπεδο. Την επισκέπτονται από όλα τα μέρη του κόσμου».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατηγόρησε την διοίκηση του δήμου για καθυστέρηση στις αλλαγές. «Πάμε πολύ αργά εάν χρειαστούν 3,5 χρόνια για να αλλάξεις κάτι. Πρέπει να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά. Οι εκδηλώσεις πρέπει να έχουν πλουραλισμό και φυσικά είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού» σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.
«Δεν αργήσαμε να αντιδράσουμε. Μειώσαμε τον χρόνο και τον προϋπολογισμό. Σήμερα ο προϋπολογισμός είναι 400.000. Τόσο κόστιζαν μόνο τα λευκώματα παλαιότερα» απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Σχετικά με την αναγκαιότητα της αλλαγής της ταυτότητας της διοργάνωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: «Ότι προλάβουμε το χώνουμε μέσα στα Δημήτρια. Αυτό αυτόματα διασκορπίζει την ταυτότητα του όποιου φεστιβάλ. Τα Δημήτρια πρέπει να αλλάξουν, όμως δεν είναι τόσο εύκολο. Είναι μια διοργάνωση 50 ετών».

www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.