Σελίδες

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Έπειτα από νεότερη πληροφόρηση που είχαμε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αρμόδιο φορέα για την μετακίνηση των μαθητών, η μεταφορά των μαθητών σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιείται από αύριο Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του συνδέσμου πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη εξόφληση δεδουλευμένων τους για τα έτη 2012-2013.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αρμόδιος για την μεταφορά μαθητών Θεοφάνης Παπάς, επεσήμανε σε δηλώσεις του: «Παρ’ όλο που υπήρξε συμφωνία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τροπολογία που προέβλεπε την αναδρομικότητα στην εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής της μεταφοράς μαθητών για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητά αδικαιολόγητα την απόσυρση της σχετικής παραγράφου της τροπολογίας, με αποτέλεσμα η μεταφορά των μαθητών να βρίσκεται και πάλι στον αέρα και να ταλαιπωρούνται χιλιάδες παιδιά και οι γονείς τους».

Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με την συμμετοχή των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, παρουσία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη κ. Παπά και εκπροσώπων των λεωφορειούχων, για την εξεύρεση οριστικής λύσης στο πρόβλημα.

Ο Δήμος Λαγκαδά εκφράζει την αγανάκτησή του για αυτή την αρνητική εξέλιξη που έρχεται να ταλαιπωρήσει εκ νέου μαθητές και γονείς από αύριο. Ο Δήμαρχος θα παραστεί στην σημερινή σύσκεψη και θα απαιτήσει να γίνουν όλα τα αυριανά σχολικά δρομολόγια κανονικά.


Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης και οποιαδήποτε νεότερη πληροφόρηση έχουμε από την Περιφέρεια, θα υπάρξει βραδινή ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα γονείς και μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.