Σελίδες

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΖΕΙ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ



«Δεν θα ψηφίσω πρόσωπο του κομματικού σωλήνα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Εγνατία TV «Εδώ Μακεδονία».

«Σημαντικό ρόλο για μένα θα παίξει το πρόσωπο και το διακύβευμα. Ποτέ δεν θα ψήφιζα ένα πρόσωπο που είναι του κομματικού σωλήνα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια κυβέρνηση που δεν παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή. Η κυβέρνηση δεν μας λέει τί θα γίνει με την ανάπτυξη, την απασχόληση και τα εισοδήματα. Θέλω να βγει η κυβέρνηση και να μας πει πώς θα στηριχτούν οι επιχειρήσεις, αν θα μειωθεί το κόστος του ρεύματος, το κόστος του χρήματος, το κόστος ασφάλισης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για μένα είναι αυτά τα βασικά κριτήρια» σημείωσε η κυρία Μάρκου. 

Αναφορικά με τους λόγους που θα καθορίσουν την απόφασή της για την ψήφο με αφορμή την προεδρική εκλογή σχολίασε ότι: «περιμένω να δω ένα ρεαλιστικό σχέδιο τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση. Για μένα ρόλο θα παίξει το εθνικό καλό. Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει θα πρέπει να πάμε σε εκλογές».

«Θεωρώ ανήθικο αυτό που συμβαίνει. Ότι δηλαδή, εάν θα ψηφίσω υπέρ του Προέδρου θα πουν κάποιοι ότι τα βρήκα με την κυβέρνηση και αν πω όχι ότι έχω κάνει κάποια συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ. Ποιά είναι η ελευθερία του βουλευτή;» διερωτήθηκε.

«Με τρομάζει ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει στάση και δεν ξέρουμε ακόμα την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει πρώτα εκλογές και μετά εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκλογή του ΠτΔ τώρα και εκλογές το φθινόπωρο. Τα στελέχη του έχουν συνέχεια διαφορετικές απόψεις» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.