Σελίδες

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

O ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ & ΒΟΛΒΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ?



Περισσότερες από 3.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί σε όλους τους δήμους από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου που ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα. Το ενδιαφέρον για την υποβολή αιτήσεων υπήρξε έντονο, με αποτέλεσμα το σύστημα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να «πέφτει» κατά διαστήματα.
 
Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή του τα «κλειδιά» για την υποβολή αιτήσεων ώστε να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι.
 
-Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας «www.energo-eke.gr».
 
-Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ενημερώνουν τους πολίτες και τους διευκολύνουν όταν χρειάζεται στην υποβολή της αίτησης.
 
-Οι πολίτες μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 15105προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να συνδεθούν με τις υπηρεσίες των Δήμων.
 
-Η αίτηση ένταξης στο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, αποτελεί ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση για την ακρίβεια των στοιχείων που δηλώνει με ατομική του ευθύνη ο αιτών και διασταυρώνονται ηλεκτρονικά.
 
-Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτούνται δικαιολογητικά παρά μόνο ο κωδικός taxis netκαι το ΑΜΚΑ. Στην περίπτωση που ζητηθούν δικαιολογητικά, ο αιτών οφείλει να τα προσκομίσει στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.
 
Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά στους Δήμους Γρεβενών, Δράμας, Έδεσσας, Μεσολογγίου, Ιωαννίνων, Καλλιθέας, Καρδίτσας, Λευκάδας / Μεγανησίου, Μαλεβιζίου, Σάμου, Σύρου, Τρίπολης και Χαλκίδας. 
 
Όπως δήλωσε ο  κ Β. Κεγκέρογλου, όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.