Σελίδες

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η ΣΑΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ & ΤΟ ΚΟΛΧΙΚΟ ΤΙΜΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΑΡΕΤΗ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την μνήμη του Μακεδονομάχου Σταύρου Μπαρέτη τίμησε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου η γενέτειρά του, το Κολχικό, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό για τα 102 χρόνια από την ενσωμάτωση της Σάμου με την Ελλάδα από τον Σύλλογο Φίλων Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο Πυθαγόρας» και τον Λαογραφικό Όμιλο Κολχικού «Η Βαλάχτσια», σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά και την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων κ.κ. Ευσεβίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και επιμνημόσυνη δέηση για τον ηρωικό Μακεδονομάχο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του Κολχικού που φέρει το όνομα του Σταύρου Μπαρέτη υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου μας, ενώ στην συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κορώνεια» παρουσιάστηκε το χρονικό της απελευθέρωσης της Σάμου έπειτα από την δολοφονία του τυράννου Κοπάση από τον Μακεδονομάχο. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι των δύο τόπων συνέπραξαν τιμώντας τον ήρωα και την ιστορία του παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γεώργιος Ορφανός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνης Γυφτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Ταχματζίδης, οι Βουλευτές Β΄Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, Θεόδωρος Καράογλου και Κατερίνα Μάρκου, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λαγκαδά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.