Σελίδες

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

OXI TA ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ ΔΙΑΒΑΣΤΕ....



Δραματικές στιγμές πέρασαν οι γονείς ενός 4χρονου αγοριού από το Σικάγο των ΗΠΑ, όταν στο αεροπλάνο της επιστροφής μετά από εκδρομή που έκαναν οικογενειακώς σε ένα λούνα παρκ, το παιδί τους άρχισε να κάνει εμετό και παρέλυσε μερικώς το αριστερό του μάγουλο.
 
Όταν έφτασαν στο σπίτι, το παιδί δεν μπορούσε να περπατήσει και ένιωθε αδυναμία στην αριστερή πλευρά του σώματός του. Το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου μετά από εξετάσεις οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο 4χρονος είχε υποστεί εγκεφαλικό.
 
Οι ακτινοραφίες έδειξαν τραύμα σε μια αρτηρία του παιδιού. Το εγκεφαλικό επήλθε όταν ένας θρόμβος αίματος μπλόκαρε τη δίοδο του αίματος προς τον εγκέφαλο του 4χρονου. Στο παιδί δόθηκε ασπιρίνη για να αραιώσει λίγο το αίμα του και τελικά του έδωσαν εξιτήριο.
 
Η περιπέτειά του, ωστόσο, κράτησε 6 ολόκληρους μήνες, αφού μόλις τώρα που έγινε γνωστό το περιστατικό στα ΜΜΕ, είναι σε θέση το παιδί να έχει μια φυσιολογική και πάλι ζωή.
 
Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι απότομες/βίαιες κινήσεις στο τρενάκι του λούνα παρκ προκάλεσαν τον σοβαρό εσωτερικό τραυματισμό του 4χρονου. Τα μικρά παιδιά έχουν αδύναμους μυς στον λαιμό και τον αυχένα και το κεφάλι τους είναι συγκριτικά μεγαλύτερο ως προς το σώμα τους από ό,τι στους ενήλικες. Σε κάποια απότομη κίνηση επήλθε το τράυμα που οδήγησε σταδιακά μετά από λίγες ώρες στο εγκεφαλικό επεισόδιο.

www.defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.