Σελίδες

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ... ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΡΓΑ... ( VID )



H αναγέννηση της Λίμνης Κορώνειας ( Λίμνη Λαγκαδά ή Αγίου Βασιλείου ) είναι ένα θετικό γεγονός αυτή τι στιγμή. Βέβαια δε γνωρίζουμε χρονικά πόσο θα κρατήσει αυτή η αναγέννηση. Η Φωνή Επαρχίας Λαγκαδά ετοίμασε ένα Video που δείχνει κάποια καλά στοιχεία της λίμνης όπου φαίνεται να έχει διάφορα είδη πουλιών που παλιότερα δεν υπήρχαν αλλά και θετικά μηνύματα για το μέλλον.  Το μέλλον της λίμνης όμως είναι αμφίδρομο με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις...



Παρακάτω βλέπουμε έναν χάρτη από το Google Maps όπου δείχνει τη λίμνη . Όμως βλέπουμε κάποια τεχνητά έργα τα οποία θα πρέπει να μας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς είναι και φυσικά το κομμάτι το χωμάτινο που ενώνει τον Άγιο Βασίλειο με το Κολχικό είναι ένα γεγονός το οποίο μας παραξενεύει.




Κάνοντας το καλοκαίρι αυτήν την διαδρομή είδαμε γέφυρες-αγωγούς υδάτων αλλά και ένα τεράστειο τοίχος σαν μπανιέρα ( αυτό το είχαμε γράψει ) το οποίο ξεκινάει από το πρώτο τρίγωνο στον Αγιο Βασίλειο και καταλύγει στο Δ του Κολχικού.



Ένα παράξενο επίσης έργο κατά τη γνώμη μας είναι η κατασκευή τεχνητού καναλιού στο ύψος του Ν.Ο. Λαγκαδά με διαδρομή εσωτερικά προς τη λίμνη ( μπλέ γραμμή ) όπου σήμερα καθώς επισκευθήκαμε το σημείο αυτό είναι γεμάτο νερό μέχρι τι μέση του καναλιού (στο ύψος) και φυσικά θέλει τουλάχιστον 1 μέτρο για να ξεχειλίσει. Όμως στο ναυτικό όμιλο το νερό είναι τουλάχιστον 10 πόντους σε όλη την κανονική επιφάνεια της λίμνης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.