Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ή ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ?



Ανέβηκε ένα βίντεο διαφημιστικό του ΠΑΣΟΚ με τον πιλότο να δηλώνει άπειρος και πρωτη φορά πετούσε ... Κάπως τρομαγμένοι οι επιβάτες άρχισαν να δαγκώνονται ... και όμως το πρόβλημα δεν είναι ο πιλότος αλλά ο προορισμός του αεροπλάνου . 

Διότι βλέπουμε έναν πιλότο μαζί με την ομάδα του να μη ξέρουν που θα πάει το αεροπλάνο και μπορεί ο άπειρος ο πιλότος να είναι τελικά πολύ καλός πιλότος αλλά αν δεν έχεις σχέδιο πτήσης τότε ή που θα βρεθείς στη Βενεζουέλα... ή που θα βρεθείς στο τρίγωνο των Βερμούδων... ενώ ένας έμπειρος πιλότος γνωρίζει πως θα μας πάει κατευθείαν στην Ευρώπη.


Σήμερα ήρθε το δεύτερο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ με τη... συνέχεια της πτήσης, που παρουσιάζει το thepaper.
«Κυρίες και κύριοι σας μιλάει ο κυβερνήτης και πάλι. Λόγω προβλημάτων στο σχέδιο πτήσης, προσγειωθήκαμε σε άγνωστη τοποθεσία. Παραμένετε δεμένοι. Αναζητώ πληροφορίες. Απολαύστε την παραμονή σας στο αεροσκάφος» ακούγεται η φωνή του κυβερνήτη, όσο οι επιβάτες δείχνουν τρομοκρατημένοι και απορημένοι.
Το  κεντρικό σύνθημα  του νέου σποτ είναι: «Η χώρα χρειάζεται σχέδιο πτήσης με καθαρό προορισμό, ανεξαρτήτως κυβερνήτη του αεροσκάφους».


Κι αν υποθέσουμε οτι το τιμόνι το παίρνει ένας ποιο έμπειρος πιλότος .... είμαστε σίγουροι οτι θα φτάσουμε ασφαλείς στην Ευρώπή ή που θα τελειώσουν τα καύσιμα εν ώρα πτήσης ? 

Δε ξέρω στην προκειμένη περίπτωση ίσως μέσα στο αεροπλάνο να έχουν εισβάλει τίποτα "λαθρεπιβάτες" ... και να μας το κυριεύσουν... τι κάνουμε τότε ... ο άπειρος πιλότος θα τους δώσει το αεροπλάνο... ο έμπειρος?? θα τους πετάξει από ψηλά ή θα γίνει αεροπειρατεία με θύματα ? 

γιατί πρέπει και η ασφάλεια του αεροπλάνου άσχετα ποιος πιλότος είναι να μπορεί να ανταπεξέλθει. 

και για να γίνουμε ποιο σαφής... Το αεροπλάνο είναι η Ελλάδα ο πιλότος ο εκάστοτε πρωθυπουργός... οι επιβάτες ο λαός και οι λαθρεπιβάτες είναι οι λαθρομετανάστες. .. όσο για την Ασφάλεια είναι ο στρατός... τέλος ο άπειρος πιλότος δεν έχει πρόβλημα εάν το αεροπλάνο χάσει ένα μέρος από το όνομα του... ο έμπειρος πάλι δε θέλει να χάσει το όνομα του .

Τέλος κάθε αεροπλάνο είτε έχει έμπειρο πιλότο είτε άπειρο ... θα πρέπει να έχει πολύ καλή ομάδα επέμβασης - επισκευής και γενικά να είναι σε πολύ καλή κατάσταση το αεροπλάνο και να μην εγκυμονεί κινδύνους... όπως επίσης πρέπει να έχει και κάποιες ανέσεις...

άρθρο του Παναγιωτίδη Παναγιώτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.