Σελίδες

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ... ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...



Ε.Βενιζέλος:Η ευθύνη βαραίνει τον Γ.Παπανδρέου

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Επέρριψε την ευθύνη για την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί τρίτη δύναμη στον Γιώργο Παπανδρέου με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Όπως είπε, «για το θεσμικά και δημοκρατικά δραματικό γεγονός ότι την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή υπάρχει ευθύνη έναντι του έθνους και έναντι της παράταξης, ευθύνη με ονοματεπώνυμο που βαρύνει τον Γιώργο Παπανδρέου. Αντέξαμε στην ανιστόρητη υπονόμευση που προκάλεσε η διάσπαση της παράταξης χωρίς πολιτικό λόγο, για ένα καπρίτσιο, για κάποιες προσωπικές εμμονές που πλήρωσε πανάκριβα και το ΠΑΣΟΚ και η χώρα».

Για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει, αλλά παρατήρησε ότι στην εποχή μας «δεν αρκεί η οριακή τεχνητή πλειοψηφία εδρών», αλλά απαιτείται πολιτική και κοινωνική συναίνεση.
Ο κ.Βενιζέλος παραδέχθηκε πως το κόμμα του συγκέντρωσε ποσοστό μικρό και ανεπαρκές και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί σε σχέση με το μέγεθος της προσπάθειας που έγινε και σε σχέση με «τις αλήθειες που ειπώθηκαν προεκλογικά». 


Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης, ενότητας, με όλα τα θέματα ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας. Ενώ ευχαρίστησε και όσους στηρίξανε την προσπάθεια του κόμματος. 


Γ.Παπανδρέου:το ΚΙΝΗΜΑ στη νέα Βουλή


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών προέβη σε ανακοινώσεις λίγο μετά τη γνωστοποίηση του τελικού exit poll, πρώτος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας για να μη μπει η Ελλάδα σε μία δίνη περιπετειών. «Η Ελλάδα από αύριο χρειάζεται κυβέρνηση με ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο, ευρύτερες συνεννοήσεις και συνεργασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Χρειάζεται πολλές πλάτες για να γίνει το έργο που πρέπει είπε ο κ.Παπανδρέου, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι το Κίνημα θα μπει στη νέα Βουλή και πρόσθεσε ότι και μόνο με την παρουσία του στις εκλογές πραγματοποίησε έναν άθλο. 
Υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΗΜΑ θα είναι παρόν στην επόμενη μέρα και σημείωσε ότι η απόφαση των Ελλήνων πρέπει να γίνει σεβαστή και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. 
Τέλος, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ επανέφερε την προεκλογική του πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος. «Η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους και το ελληνικό σχέδιο για βαθιές αλλαγές πρέπει να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού άμεσα με δημοψήφισμα», τόνισε.


www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.