Σελίδες

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεράνη, Μπουτάρη, Κυρίζογλου για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Οι μάχες οπισθοφυλακών που δίνουν οι εκπρόσωποι (Γεράνης, Μπουτάρης, Κυρίζογλου) του αποτυχημένου αυτοδιοικητικού κατεστημένου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έφθασαν στο τέλος τους λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
20 Φεβ 2015 - 12:29
Picture 0 for Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Γεράνη, Μπουτάρη, Κυρίζογλου για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης
Θα αλλάξει «το περιβαλλοντικά επιβαρυντικό και οικονομικά επιζήμιο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόσθηκε μέχρι σήμερα με σύμμαχό του την κοινωνία» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.κ.Μπουτάρη, Γεράνη και Κυρίζογλου. 

«Όταν τα φαραωνικά έργα (ΧΥΤΑ Μαυροράχης, ΣΜΑ Ευκαρπίας) αποδεικνύεται στην πράξη , ότι δεν μπορούν ούτε καν συμβατικά να λειτουργήσουν, όχι λόγω κάποιων μελετητικών-κατασκευαστικών «αστοχιών», αλλά από την ενγενή δομή λειτουργίας τους, (άλλο ΧΥΤΥ του 10-20% και άλλο ΧΥΤΑ του 95% σύμμεικτου απορρίμματος), οι εμπνευστές και εφαρμοστές του αποτυχημένου αυτού μοντέλου διαχείρισης αστικών αποβλήτων καλούν τον εισαγγελέα και τα ΜΑΤ για να καταστείλουν την δίκαια διαμαρτυρόμενη κοινωνία» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Οι μάχες οπισθοφυλακών που δίνουν οι εκπρόσωποι (Γεράνης, Μπουτάρης, Κυρίζογλου) του αποτυχημένου αυτοδιοικητικού κατεστημένου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έφθασαν στο τέλος τους. Η νομιμότητα και ο έλεγχος τους θα τηρηθεί γιατί υπάρχει η πολιτική βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνεται

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα υποχρεωθεί να λάβει τα άμεσα μέτρα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να αντιμετωπισθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκάλεσαν οι πολιτικές αστοχίες του στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης (λιμνοδεξαμενή διασταλαζόντων, συλλογή βιοαερίου, επέκταση βιολογικού, αποκατάσταση κυττάρου Α3) ,όπως εξ’ άλλου ζητούν και οι τοπικοί φορείς του Λαγκαδά. Άμεση έναρξη διαδικασιών ριζικής αναθεώρησης του αναχρονιστικού Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων του 2005, στις κατευθύνσεις του Ν.4042/12 (Οδηγία 98/2008) με τοπικά σχέδια διαχείρισης , μικρές αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις ,πρόληψη, ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, ξεχωριστή συλλογή των οργανικών, κομποστοποίηση. Χωρίς παραγωγή δευτερογενών καυσίμων (RDF,SRF) και της καύσης τους. Για τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων θα αποκλεισθούν οι ήδη επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές (Λαγκαδάς, Ευκαρπία)».

www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.