Σελίδες

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Γεράνης: Δεν θα κάνουμε ΠΑΣΧΑ με σκουπίδια



Καθησυχαστικός για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στον ΧΥΤΑ Μαυροραχης εμφανίστηκε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης. 
Ενημέρωσε πως περιμένει την έγκριση από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΠΚΜ για να χρησιμοποιήσουν παραπάνω στρέμματα στην κυψέλη 3. "Θα την παρουμε την έγκριση γιατί έχουμε δώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ότι μας έχουν ζητήσει. " σημείωσε χαρακτηριστικά διαψεύδοντας πληροφορίες για προβλήματα με τα μηχανήματα του ΧΥΤΑ. 

Για τις αντιδράσεις του δήμου Λαγκαδά υποστήριξε πως "Κατανοούμε τους όποιους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών. 
Ο ΧΥΤΑ λειτουργεί σωστά με κάποιες αστοχίες που εντοπισαμε αλλά δεν ήταν ευθύνη του φορέα" πρόσθεσε αναφερόμενος στα προβλήματα με την κατασκευή των νέων κυψελών. 


Παράλληλα ο κ. Γεράνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του ΧΥΤΑ καθώς όπως τόνισε με την σημερινή του μορφή μπορεί να αντέξει σκουπίδια για τα επόμενα 6-8 χρόνια καθώς πλέον η Μαυροράχη δέχεται 1500 τόνους σκουπίδια την ημέρα. 

Χαρακτήρισε παρωχημένη αντίληψη τον ενταφιασμό των σκουπιδιών. "Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχει μια μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης" ανέφερε τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν εργοστάσια που θα διαχειρίζονται τα απορρίμματα και μετά τα υπολείμματα να ενταφιάζονται (σε ΧΥΤΥ) καθώς "δεν γίνεται διαφορετικά".

Σε αυτό το πλαίσιο έχει αποφασιστεί με την ΠΕΔ ΚΜ να γίνουν τρείς επισκέψεις σε Στουτγκάρδη, Βιέννη, Φλωρεντία για να δουν πως γίνεται εκεί η διαχείριση απορριμμάτων. 

Ο προεδρος του ΦΟΔΣΑ εξέφρασε έναν προβληματισμό σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να γίνουν επενδύσεις. "Στην ΑΤΤΙΚΗ ακύρωσαν τα ΣΔΙΤ. Δεν βλέπω να γίνεται με λεφτά του δημοσίου" σημείωσε τασσόμενος σαφώς υπέρ των ΣΔΙΤ. 

Για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας ανέφερε πως θα προχωρήσει εντατικότερα καθώς υπάρχει συνεργασία με τη νέα διοίκηση στο δήμο Παύλου Μελά. 

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την κυβέρνηση ανέφερε "Μαζί με την κυβέρνηση είμαστε για να σωθεί η χώρα. Αυτό λέει ο κόσμος. 
Να παρθούν σωστές αποφάσεις για να μπουν σε μια σειρά. Ενωμένοι σε αυτήν την κρίση" καταλογίζοντάς όμως και έλλειψη συντονισμού "Σε ένα κανάλι ένας υπουργός λέει άλλα και άλλος σε άλλο λέει άλλα. Χρειάζεται συντονισμός" ανέφερε χαρακτηριστικά. 


www.rthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.