Σελίδες

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Παυλόπουλος σε Ερντογάν: "Περιμένω βήματα προόδου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" [εικόνες]

Τηλεφωνική επικοινωνία από την γέφυρα Κήπων του Εβρου είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στον ακριτικό Εβρο, ο κ. Παυλόπουλοος επισκέφθηκε την γέφυρα στους Κήπους που αποτελεί την πύλη εισόδου προς την γειτονική χώρα.
Εκεί τον υποδέχθηκε ο Τούρκος περιφερειάρχης μαζί με αξιωματούχους. Αφού αντήλλαξαν ευχές και δώρα μεταξύ τους, όπως και οι Ελληνες και Τούρκοι στρατιώτες που φυλούν τα σύνορα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επαφή με τον κ. Ερντογάν.
Του εξέφρασε την συμπαράστασή του για την επίθεση που δέχθηκε το λεωφορείο με την ομάδα της Φενέρμπαχτσε, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε στον Τούρκο πρόοδο: «Αναμένω από την Αγκυρα βήματα προόδου για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς που υπηρετούν στους Κήπους λέγοντας ότι στηρίζουν την Εθνική Άμυνα και την ασφάλεια της Ελλάδας αλλά και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν πρέπει να λησμονάμε, και ιδίως εσείς, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι' αυτό και γνωρίζουμε το χρέος μας, το χρέος των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και των ελληνικών θεσμών, για το τι πρέπει να κάνουμε για εσάς» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το βορειότερο σημείο της Ελλάδας,το Ορμένιο. Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, επισκέφθηκαν χωριά της περιοχής, στρατόπεδα και φυλάκια για να ευχηθεί σε κατοίκους και στρατιώτες «Καλό Πάσχα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.