Σελίδες

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ... Η ΡΩΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ...



Ταράζει τα νερά εν μέσω διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, σημερινό δημοσίευμα του Spiegel. Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει πως η Ρωσία αποφάσισε να περάσει τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, τον Turkish Stream, από την Ευρώπη μέσα από την Τουρκία και την Ελλάδα και η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού, η Ελλάδα θα λάβει άμεσα ως προκαταβολή από μελλοντικά κέρδη, το ποσό των 3 έως 5 δις. 

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει στο Spiegel φέρεται να λέει ότι η συμφωνία αυτή θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία για την Ελλάδα θα μπορούσε να «ανατρέψει την παλίρροια», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο είναι το Σάββατο πρώτο θέμα στο portal του, η συμφωνία κλείστηκε στη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη, με το Ρώσο πρόεδρο να αποφασίζει τη διέλευση του αγωγού μέσω Ελλάδας. 

Η προκαταβολή από τη Ρωσία αφορά τα μελλοντικά κέρδη που θα λάβει η Ελλάδα από τα τέλη διέλευσης. Ο αγωγός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019. 

Σύμφωνα με το Spiegel, η ελληνική εφημερίδα Αγορά αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τη συμφωνία με τη Ρωσία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης έκανε λόγο για "ομοβροντία πιέσεων και εκβιασμών από τους δανειστές" αλλά - όπως είπε- "έχουμε και εμείς τα διαπραγματευτικά μας εργαλεία και ένα από αυτά είναι η γεωπολιτική μας θέση."


www.rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.