Σελίδες

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Συνάντηση με τον Γεν. Αστυνομικό Διευθυντή για την ενίσχυση αστυνόμευσης στον Δήμο Λαγκαδά

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Βασίλειο Μωυσίδη και τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Λάζαρο Μαυρόπουλο, πραγματοποίησε το πρωί της Μ. Τρίτης ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αστέριο Κομμάτα, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στάθη Γεωργιάδη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβολο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Δαμιανό. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών της Διοίκησης για την ενίσχυση αστυνόμευσης στον Δήμο Λαγκαδά.
Όπως τέθηκε υπ΄ όψιν του νέου Αστυνομικού Διευθυντή το ποσοστό εγκληματικότητας στην πόλη του Λαγκαδά και σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας έχει αυξηθεί πλέον ανησυχητικά, με τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες και επιχειρήσεις να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
Αποτέλεσμα της οξυμένης παραβατικότητας είναι η οργάνωση μονάδων περιπολίας- αστυνόμευσης από κατοίκους της περιοχής, μια κίνηση που συνιστά σαφώς καλοπροαίρετη εθελοντική δράση, μπορεί ωστόσο να αποβεί ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των Δημοτών μας.
Ο Δήμαρχος τόνισε, ότι το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης, παραμένει έντονο σε ολόκληρο τον Δήμο Λαγκαδά δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας στους συνδημότες μας, ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα συνεχή κρούσματα κλοπών και ληστειών. Τόνισε, ότι η γεωγραφική θέση του Δήμου Λαγκαδά με τους μεγάλους οδικούς άξονες που τον διαπερνούν, καθιστά αναγκαία την αύξηση των μέτρων ασφαλείας, καθώς είναι εύκολη η πρόσβαση και η διαφυγή των κακοποιών από τις περιοχές του Δήμου μας.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Λαγκαδά επανέφεραν στον κ. Μωυσίδη τα αιτήματα που χρήζουν άμεσης εξέτασης:
• Η σύσταση Τμήματος Ασφαλείας στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαγκαδά
• Η καθιέρωση σε καθημερινή βάση των περιπολιών της Ομάδας ΔΙΑΣ από τις τρεις ημέρες που είναι σήμερα
• Η συχνή διάθεση ειδικών μονάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εντατικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λαγκαδά
• Η επαρκής στελέχωση των τεσσάρων υφιστάμενων Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Λαγκαδά, τόσο με προσωπικό όσο και με υπηρεσιακά οχήματα
Ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μωυσίδης δεσμεύτηκε για την άμεση δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών προς ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας σε ένα τόσο μεγάλο και ιδιαίτερο ως προς τα γεωγραφικά του δεδομένα Δήμο, όπως είναι σήμερα ο καλλικρατικός Δήμος Λαγκαδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.