Σελίδες

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ενεργός Δημότης : Δελτίο Τύπου "Τελευταίο αντίο στον Γρηγόρη Ανανιάδη"




Το να αποχαιρετάς έναν φίλο για το τελευταίο του ταξίδι είναι οδυνηρό, το να αποχαιρετάς όμως τον Γρηγόρη Ανανιάδη, έναν άνθρωπο της ζωής και της δράσης, της προσφοράς και της ειλικρινούς φιλίας, της καθημερινής δραστηριότητας και της δημιουργικότητας, της σύνθεσης και της αέναης αναζήτησης του ονείρου, είναι ακόμα πιο σκληρό, γιατί η απουσία του πληγώνει διπλά και τριπλά. 

Τον συνηθίσαμε κοντά μας με το χαμόγελο και το κέφι του, με τα οράματα και τα σχέδιά του, με την αλματώδη σκέψη του και τον δυναμισμό του για τα κοινά, με την προσπάθεια για το καλύτερο, με τον τεκμηριωμένο λόγο για το αύριο, τη συναινετική του διάθεση για  να πάμε μπροστά, την αισθητική του άποψη για το καλό, την αγωνία του για το μέλλον του τόπου μας. Τον …συνηθίσαμε λοιπόν και τώρα που ξαφνικά μας αποχαιρετά για το μεγάλο του ταξίδι, η καρδιά  θαρρείς δε βαστά τον χωρισμό.

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ήταν ένα από τα όνειρα που στην σάρκωσή του συνέβαλλε ο Γρηγόρης με μεράκι και πάθος. Έκανε φίλους από όλους τους χώρους και αγαπήθηκε από όλους για τον δυναμισμό και τη δημιουργική του συμβολή.

Άνθρωπος της καινοτομίας ο ίδιος, με επιχειρηματικό πνεύμα και μια καλή και πρωτοπόρα επαγγελματική προσπάθεια, δεν αρνήθηκε να συμβάλλει στο καλό του τόπου που τόσο αγάπησε από μικρός και συνέδεσε τη ζωή του με τη γενέθλια γη των γονιών του. Έλεγε πάντα με ζωηρή τη βεβαιότητα ότι « αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε την επαρχία μας Τοσκάνη των Βαλκανίων» και μείς χαμογελούσαμε με τα όνειρά του!!! Τώρα στην άλλη γη που θα βρεθεί , στην άλλη την αιώνια πατρίδα, είναι βέβαιο πως ο Γρηγόρης θα συνεχίσει να κοιτά από ψηλά και να χαμογελά με εκείνο το γεμάτο υποψία χαμόγελο « θα τα καταφέρουνε άραγε»;

Αξέχαστε φίλε Γρηγόρη, όλοι όσοι σε ήξεραν από παλιά, κι όλοι όσοι σε γνώρισαν πρόσφατα, να είσαι σίγουρος πως το τελευταίο σου ταξίδι θα είναι γι αυτούς μια πληγή και ένας πόνος, μια απουσία που ο χρόνος δεν θα την καλύψει εύκολα και μαζί με το κατευόδιο δάκρυ τους θα ποτίσουν το βλαστάρι της μνήμης σου.

Καλό ταξίδι φίλε σε σένα και στην όμορφη οικογένειά σου ευχόμαστε υπομονή και αειθαλή μνήμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.