Σελίδες

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ...



Πολύ καλές τιμές στα εστιατόρια του νησιού και άψογη εξυπηρέτηση.
Φρέσκα Ψάρια  από τη λίμνη των Ιωαννίνων





Παραδοσιακά Γλυκά Ιωαννίνων...





Το νησάκι των Ιωαννίνων επισκεύθηκε η Φωνή Επαρχίας Λαγκαδά μετά από πρόσκληση της ημερήσιας εκδρομής των σπουδαστών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Λαγκαδά.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον σπουδαίο ρόλο που έχει αποκτήσει αυτό το κομμάτι της κοινωνίας του Λαγκαδά που μέσα από την προσπάθεια για μάθηση οι σπουδαστές δείχνουν οτι θέλουν να είναι πάνω από όλα σωστοί άνθρωποι και ίσοι απέναντι σε όλους.

Η επίσκεψη μας ξεκίνησε μέσα από το κέρινο μουσείο του κ. Παύλου Βερλή όπου είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για όλα τα έργα. Μετά συνεχίσαμε στο νησάκι των Ιωαννίνων και επισκευθήκαμε το μουσείο του Αλή Πασά όπου είδαμε και μάθαμε όλη την ιστορία. 

Το Νησί των Ιωαννίνων είναι νησί και οικισμός που βρίσκεται στην λίμνη των Ιωαννίνων (Παμβώτιδα). Μαζί με τον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών είναι ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά σε λίμνη στην Ελλάδα.

Ο οικισμός βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού και αποτελείται από 110 περίπου σπίτια. Είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός καθώς είναι χτισμένος ακολουθώντας την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόλιθο. Από το 1926 αποτελεί ξεχωριστή κοινότητα . 

Ο πληθυσμός του σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 219 κάτοικοι.

Η Φωνή Επαρχίας Λαγκαδά εύχεται τα καλύτερα για όλους τους σπουδαστές του 
Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Λαγκαδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.