Σελίδες

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ : ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη με την συμμετοχή των Προέδρων όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά και την παρουσία των Αντιδημάρχων, των Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων και των εκπροσώπων των υπηρεσιών του Δήμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων ενημερώθηκαν από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου για την ενεργοποίηση και τον τρόπο χρήσης της παγίας προκαταβολής. 

Πρόκειται για συγκεκριμένο ποσό που προβλέπει ο νόμος αναλογικά με τον πληθυσμό της Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητας και το οποίο δίδεται στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου σε συνεργασία με την υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τοπικά ζητήματα έκτακτης ανάγκης και καθημερινής εξυπηρέτησης των Δημοτών.

Στην συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για τα τρέχοντα κοινωνικά προγράμματα, το πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής για την στήριξη ευπαθών ομάδων και την έναρξη αιτήσεων εγγραφής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά προχώρησε σε γενική ενημέρωση των Προέδρων για τον άμεσο προγραμματισμό της Διοίκησης. Όπως επεσήμανε, η εξαιρετικά ρευστή οικονομική κατάσταση της χώρας, προτάσσει ως απόλυτη προτεραιότητα δράσεις κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

"Η νέα πραγματικότητα, όπως είπε, μας αναγκάζει να θέσουμε και νέους ρεαλιστικούς στόχους. Η κάθετη μείωση των κρατικών εσόδων του Δήμου λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και η σταθερή στρατηγική της διοίκησης για τον περιορισμό όλων των πολυδάπανων εκδηλώσεων είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστούν βασικές λειτουργικές ανάγκες του Δήμου μας, όπως η διασφάλιση της καλής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών".

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους Προέδρους και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων για την καταγραφή των προτάσεών τους για την καλύτερη δυνατή και αποκεντρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών με στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των Δημοτών.

Μέσα από την δίωρη συζήτηση προέκυψαν συγκεκριμένες προτάσεις και χαράχθηκε κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της μάχης της καθημερινότητας.
Ο Δήμαρχος κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους τους Προέδρους και τα μέλη  των  Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για την προσφορά τους και την αφοσίωσή τους στην μάχη για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.

Τόνισε ότι "όλοι μαζί ασκούμε την διοίκηση του τόπου μας και σε αυτήν την κατεύθυνση μας ενώνει η συνεχής αναζήτηση λύσεων στα καθημερινά προβλήματα, αλλά και η αγωνία μας για το καλύτερο αποτέλεσμα στις τοπικές μας κοινωνίες”.

Τέλος δεσμεύτηκε για την συστηματική επανάληψη της σύσκεψης, τόσο κεντρικά, όσο και ξεχωριστά σε κάθε Δημοτική Ενότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.