Σελίδες

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ . ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ



Σε μη ελεγχόμενη περιοχή μετατρέπεται η Ειδομένη καθώς λάθρο και πρόσφυγες έχουν ξεσηκωθεί από ΜΚΟ με τους σκοπιανούς αστυνομικούς να έχουν προετοιμαστεί για πόλεμο και να ρίχνουν δακρυγόνα και χημικά εναντίον των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην ελληνική πλευρά στην Ειδομένη. Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων. χειροβομβίδων κρότου λάμψης και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι λαθρομετανάστες πετούν προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.
 
Από το πρωί εκατοντάδες πρόσφυγες άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- Σκοπίων. Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη, στην πλευρά των Σκοπίωνκαι επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών των Σκοπίων ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.
 
Όπως αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολλοί πρόσφυγες κατέφυγαν στα ιατρεία του καταυλισμού με αναπνευστικά προβλήματα.  Υπάρχουν επίσης αναφορές για τραυματίες. 
 
Σε βίντεο θα δείτε παρακάτω την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά στον Πειραιά και στην Ειδομένη.
 
 
 
 
Πιο αναλυτικά, αρκετοί πρόσφυγες και λαθρομετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην πλευρά των Σκοπίων, ωστόσο δέχθηκαν επίθεση.
 
Το πρωί πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση προσφύγων στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη.
 
«Κυκλοφόρησε κάποιο φυλλάδιο, όμως, στη σιδηροδρομική γραμμή έχουμε μία από τις διαμαρτυρίες που γίνονται καθημερινά, δεν πρόκειται για κάποια οργανωμένη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα, είναι γύρω στα 150-200 άτομα», ανέφεραν εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών.
 
Ομάδα 100 και πλέον προσφύγων - ανάμεσά τους και πολλά παιδιά βρίσκονται την τελευταία ώρα στην ουδέτερη ζώνη πραγματοποιώντας για ακόμη μια φορά παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.
 
Είχαν ξεκινήσει διαμαρτυρία στην ουδέτερη ζώνη ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.
 
Οι αρχές των Σκοπίων αρχικά ζήτησαν από την αντιπροσωπεία των προσφύγων που διαπραγματεύονταν μαζί τους να φύγουν ειρηνικά, ωστόσο, πριν λίγο άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους δακρυγόνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό μέσο.
 
Να σημειωθεί ότι από χθες κυκλοφόρησε φυλλάδιο που παρακινούσε πρόσφυγες και μετανάστες του καταυλισμό της Ειδομένης προτρέποντας τους να περάσουν τα σύνορα.
 
Φωτό του μηνύματος με το οποίο καλούνται οι μετανάστες να περάσουν τα σύνορα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160410/defencenet/%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82#sthash.oVKtSToX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.